KAPUTAŞ PLAJI
Dev kayaların ortasından içeri doğru giren bu yarıktaki plaj bırakın Kaş’ı, Türkiye’nin en göz alıcı plajlarından.
Kaş’tan yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunduğundan ya kendi aracınızla ya da merkezden devamlı kalkan dolmuşlarla gelmeniz gerekiyor. Fakat bir kanyon ağzı olduğundan ve etrafı kayalıklarla çevrili olduğundan park yeri çok yok, kendi aracınızla gelecekseniz erkek gelip yer kapmaya bakın. Epeyce bir merdiven inerek plaja varıyorsunuz. Her inişin bir çıkışı var, o yüzden çok fazla yüklenmeyin derim çünkü 285 merdiven var. Zaten Kaş Belediyesi’ne ait bir kafeterya var, ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti de var.
Önemli! Kaputaş’ın denizi bayağı dalgalı. İnsanı alıp alıp atıyor. Biz dalgalı olmasına bayılıyoruz ama sizlik değilse veya kendinize yüzme konusunda güvenmiyorsanız tercih etmek için iki kere düşünebilirsiniz. Sabah saatlerinde nispeten daha sakin oluyor. Plajı ve deniz içi kum değil. Minik çakıllı. Konum için tıklayın.
SEYREK ÇAKIL PLAJI
Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Herhangi bir işletme, tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmayan plaj, yol üstünde küçük bir deniz kaçamağı yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. Konum için tıklayın.
PATARA PLAJI
Eğer “Ben taşlı denize deniz demem diyorsanız” o zaman Patara Plajı en iyi seçeneğiniz. Ama çoluk çocuk olmasın, kafa dinleyelim derseniz yanlış yerdesiniz. Halka açık olduğu için herkes burada. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek lazım. Ayrıca hava kararmadan plajdan ayrılın ki biraz da kaplumbağalar plajı kullanabilsin.
AKÇAGERME PLAJI
Çocuklu ailelerin Kaş’ta en çok tercih ettiği yer Akçagerme Plajı çünkü denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu ve bolca çocuk var. Tam bir aile plajı. Merkeze yakın, güzel bir koy. Hatta yürüyebileceğiniz mesafede ama İnce Boğaz merkezdeki dolmuşlarla da gelebilirsiniz.
KAŞ BELEDİYE HALK PLAJI
Hidayetin Koyu’na varmadan Kaş Belediyesi’nin halk plaji var. Gidenler çok tavsiye ediyor. Birçok özel plajdan çok daha iyi olduğu söyleniyor. Geniş ve bakımlı bir plaj. İçerisinde otopark, kafe ve restoran da var. Merkezden yarım saatte bir kalkan peninsula (yarımada) minibüslerle ulaşabiliyorsunuz.
HİDAYETİN KOYU
Kaş‘a gelip Çukurbağ’ı duymayan yoktur. Birbirinden güzel koylara sahip olan ünlü Çukurbağ yarımadasında yer alan Hidayet Koyu, Kaş’ın en güzel koyları sırlamasında daima ilk sıralarda yer alıyor. Hidayet Koyu’nun adı bir zamanlar burada yaşamış olan Hidayet isminde birinden alıyor. Merkeze sadece 3 km uzaklıkta olduğu için koya yürüyerek bile gelebilirsiniz.
Küçük plajı, cam göbeği mavisi denizi, plajın çevresini saran büyük kayalıklarıyla bir defa görmenin asla yetmeyeceği çok özel bir koy. Caretta caretta’ların renk renk balıkların yüzdüğü koyun deniz altı dünyası da harika. Heyecan verici bir atmosfere sahip olan koyda, deniz gözlüğünü takıp suyun içine daldığınızda bambaşka bir dünya ile karşılaşacaksınız.
KÜÇÜK ÇAKIL PLAJI
Küçük Çakıl hayallerinizdeki plaj olmadığını itiraf ederek başlayalım: Plaj neredeyse yok, kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasındaki daracık bir yarıktan denize giriliyor ama şehrin Kaş’ın merkezinde olmasının ulaşım kolaylığı, suyunun tertemiz olması ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yeri.
Kaş Limanı’nın sol tarafı, bir arkası gibi düşünebilirsiniz. Diz sorunu olanlar için uyarı olsun bir de merdivenler var. Hem konakladığınız mekanlarda hem de önündeki plajlarda denize ulaşmak için her şekilde merdiven kullanıyorsunuz.
Küçükçakıl’ın hemen yanında kalan beach de Derya Beach. Küçük Çakıl Plajı çok küçük bir plaj ve burada sadece iki tane beach işletmesi var.
BÜYÜK ÇAKIL PLAJI
Kaş’a en yakın plajlardan biri olan Büyük Çakıl arabası olmayanlara en çok önereceğimiz yer. Küçük Çakıl sahiline sadece 1 km mesafede. “Renkli çakıl taşlarının üzerinde dans eden mavi bir deniz” olarak anlatılıyor.Merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde makilerle örtülü kayaların, akşamında mayonuzla oturduğunuz salaş sofraların, yıldız gözlemleyip, ateş yakmanın, gitarını, bağlamasını alıp gelenin, dolunay gecelerinde onlarca insanla elele denize girmenin koyu,plaja giriş ücretsiz, işletmelerden 150 TL’lik birşeyler yiyip içtiğinizde ücretsiz olarak şezlongları kullanabiliyorsunuz.
İNCEBOĞAZ PLAJI
Çukurbağ Yarımadası’na doğru giderken yarımadanın inceldiği özel bir yer burası. Bir tarafı açık denize bakarken diğer tarafı Bucak Koyu’na bakar. Diğer yerlere göre daha ılık bir suya sahip olan İnceboğaz Turunç ve begonvillerin arasından hem yürüyeyim, hem de denizin keyfine varayım diyenler için bire bir.
LİMAN AĞZI
Limanağzı, sadece merkezden kalkan ufak teknelerle ulaşılabilen, Kaş'tan baktığınızda çaprazında görebileceğiniz bir koy. Bulunduğu yönden dolayı güneşin en uzun kaldığı koy olarak biliniyor.